Barnas Turlag Inderøy

Barnas Turlag Inderøy er et tilbud for barnefamilier og barn i alderen 0-12 år. Naturopplevelser, det enkle friluftsliv og spennende aktiviteter er rammen rundt turene. Hensikten med tilbudet er å legge grunnlag for et langt, sunt og godt friluftsliv men basis i gode minner fra barndommen. Turene er åpne for alle.

Du finner oss på Facebook

Alle turene skal være merket hele året, men kommer du over en sti som mangler merking, eller du har noen andre spørsmål. Kontakt oss på Facebook siden vår.

Turene er delt inn i tre vanskelighetsgrader.

Enkel: Under 2 km, lett og flatt terreng.
Medium: Under 4 km, variert terreng.
Vanskelig: Over 4 km, kuppert og variert terreng.

TURFORSLAG SAKSHAUG

Inderøy Skipark

kartutsnitt-inderoy-skiparkDenne turen strekker seg rundt lysløypa på Inderøy Skipark. Ved snøføre er løypen oppkjørt og på sommeren er det muligheter for å ta turen på rulleski.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 4 km. hver vei
Rundløype: Ja
Rasteplasser: Nei
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Tidevannsstien

kartutsnitt-tidevannsstienTidevannsstien er en tursti som strekker seg langs tidevannsstrømmen Straumen. Når du kommer kjørende over Straumbrua fra nord så ser du stien ned til høyre. I det du kommer over brua svinger du til høyre og holder til høyre ned til sjøkanten til du kommer til parkeringen ved brufoten. Her er det temmelig bratt ned så på vinterstid er ikke vegen anbefalt. Da må man heller parkere på Einhaugen og starte turen der. Langs stien er det flere rasteplasser og ikke minst fiskeplasser. Både ved Nessetangen og Uddutangen er det gode fiskemuligheter og hvis du er heldig så kan du få se en oter eller flere leke seg på skjæret (Skoftin) utenfor Uddutangen.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 0.5 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Ja
Vanskelighetsgrad: Enkel

Kulturstien Sakshaug kirke - Jægtvolden

kartutsnitt-sakshaug-kirke-jaegtvoldenDette er en del av Kulturstien fra Sakshaug kirke til Vangshylla som vi har valgt å dele opp i fire. Del en starter ved Sakshaug kirke hvor det er gode parkeringsmuligheter. Når bilen er godt parkert begynner turen ned mot sjøen. Turen strekker seg langs strandkanten et lite stykke før man får grus og asfalt under skoene. Når man ankommer Sundnes kai så beveger stien seg om Øver-Hamna og videre inn i skogen. Halveis inn i skogen kan man ta en avskjærer ned mot stranda. Her kan det både bades og fanges krabbe. Turen fortsetter gjennom furuskogen og videre til Jægtvolden.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 3 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Nei
Barnevogn: Ja
Vanskelighetsgrad: Medium

Kulturstien Jægtvolden - Hjulstadholmen

kartutsnitt-jaegtvolden-hjulstadholmenDette er en del av Kulturstien fra Sakshaug kirke til Vangshylla som vi har valgt å dele opp i fire. Dette er del nummer to som starter ved Jægtvolden Fjordhotell og strekker seg til Hjulstadholmen. Turen starter med asfalt under skoene før vi beveger oss over på raslende grus. Hvis vi går turen i sommerhalvåret kan vi være så heldige å se noen hester beite langs stien (innenfor sitt gjerde) før vi forsvinner inn i furuskogen. Plutselig er du fremme ved en tavle hvor du kan lese litt om stiens opprinnelse m.m. Nå skal vi forsere noen små berg. Vi skal nedover så det kan være greit å finne seg godt fotfeste før man tar neste steg. Når vi endelig har kommet ned så går vi noen meter til vi er langs sjøkanten. På høsten er dette et området hvor det er mye gås å se. Vi fortsetter langs sjøkanten til vi kommer til en rasteplass. Her kan du stoppe for en kopp kaffe eller den kvikklunsjen som ligger godt nede i sekken. Den siste delen av stien går langs sjøen og ekrer før man endelig er på Hjulstadholmen. Her er det bålplass, WC og gode muligheter for all slags strandaktivitet.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 3 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Medium

Verdalsgrenda

Turen starter ved Hommeldalssteinene i Hommeldalen. Her finner du en infotavle hvor du kan lese litt om turen. Første partiet av turen er en av de tøffeste hvor du skal opp mot Verdals gårdene. Her starter vi med en oppoverbakke på ca. 200 meter før terrenget flater ut. Når du kommer til Verdals gårdene vil du møte noen gravhauger langs stien. Her står det infotavler med informasjon om gravhaugene. Når vi har lest oss opp litt på gravhauger fortsetter turen utover mot Gapahuken. Vell fremme er det bare å finne frem kvikklunsjen og nyte utsikten over Borgenfjorden.  Neste etappe av turen tar deg nedover mot Bosnes før stien vender oppover igjen mot Verdals gårdene. God tur!

Turdetaljer

Lengde: Ca. 6.2 km.
Rundløype: Ja
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Storholmen OBS! Tidevann

OBS! TIDEVANN
Tidevannstabell

Denne stien tar deg over til Storholmen (Kvamsholmene)! Dette er en tur som må planlegges. For her skal du over til en holme som bare kan nåes på fjæra sjø.

Turen starter nedenfor Røvika hvor du kan parkere langs en avlingsvei. Denne avlingsveien er starten på turen før du svinger inn på kulturstien til høyre. Etter noen hundre meter kommer du til et grillhus med muligheter for grilling, men bare etter ca. 1. km til så kommer du til neste rasteplass ved sjøen. Her begynner også turen over til Storholmen. Her vil det lønne seg å starte turen mens sjøen feller slik at man får best mulig tid. Ved flo er stien over til Storholmen under vann.

Ute på selve holmen er det gode muligheter for å tilbringe en natt i telt eller under åpen himmel.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 2 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Medium

TURFORSLAG UTØY

Kulturstien Hjulstadholmen - Undersåker

kartutsnitt-hjulstadholmen-undersakerDette er da den tredje delen av kulturstien som strekker seg fra Straumen til Vangshylla. På denne strekningen skal vi gå fra Jonholmen til Undersåker. Turen starter ved parkeringen på Jonholmen og tar oss langs sjøen. Turen er preget av forholdsvis flatt og lett terreng. Allerede etter Ca. 300 meter får vi vår første rasteplass. Neste stoppepunkt er en gapahuk ved Markaplassen. Får å komme hit må vi over ei elv, og traske litt oppover mot Revikmarka. Når nisten er spist, og kakaoen er drukket tar vi fatt på neste del av turen. Nå skal vi igjen svinge oss ned mot sjøen, rettere sagt Kvalmsholmene hvor vi finner en liten rasteplass. Turen fortsetter her i fra langs sjøen til vi kommer til Undersåker friområdet.  Her slutter denne delen av turen, men hvis du ønsker å fortsette turen til Vangshylla så går stien videre utover mot Rostadsjøen. Hvor starten på den fjerde og siste delen av stien fra Straumen til Vangshylla starter.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 4 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Kulturstien Rostad - Vangshylla

kartutsnitt-rostad-vangshyllaDette er en del av Kulturstien fra Sakshaug kirke til Vangshylla som vi har valgt å dele opp i fire. Dette er den fjerde og den siste delen av kulturstien som tar deg fra Straumen til Vangshylla. Turen starter ved Rostad gård. Her kan du parkere bilen å ta fatt på veien nedover mot Rostadsjøen. Første strekket av turen tar deg gjennom en alée ned mot sjøen. Nede ved Rostadsjøen vil du finne en stor rasteplass med tak over.  Turen videre er preget av et kupert terreng langs sjøen. Her vil stien ta deg ned daler og over bergknauser, men etter litt vil du komme til Høghallerne hvor det er bord og benker. Stedet er perfekt for en liten pust i bakken og noe å drikke. Neste mål for turen er Bjønnbrottet hvor vi vil finne en gapahuk med muligheter for grilling. Så hvis du har med niste er dette stedet å ta den frem på. Turen fortsetter etter dette til Vangshylla hvor turen og stien avsluttes. God tur!

Turdetaljer

Lengde: Ca. 4 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Skolestien på Utøy

kartutsnitt-skolestien-pa-utoyHer starter turen ved parkeringen på Bedehuset. Her i fra finner vi veien ned i skogen og starter på rundturen. Turen er forholdsvis kort og strekker seg gjennom gran og furuskog. Ca. midtveis kommer vi til to gapahuker med gode muligheter for en pust i bakken.  Hvis du har med deg niste eller noe godt å drikke så er dette stedet. Etter dette fortsetter vi sløyfen som leder oss tilbake til parkeringen.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 1.5 km.
Rundløype: Ja
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Ja
Vanskelighetsgrad: Enkel

TURFORSLAG KJERKNESVÅGEN

Brunsberga Kultursti

Du kan parkere på kaia på Kjerknesvågen før du tar fatt på stien som starter ved den flotte brua, går nedenfor det nye boligfeltet, videre forbi et gammelt jæktfeste og mye hassel. Det er en fin side-sti opp til det gamle kirkestedet med flott utsikt over hamna. Stien går videre forbi en nedlagt husmannsplass og et gammelt naust før den går ut til fyrlykta på Tangen.

Så går vi langs sjøen på vestsida forbi et gammelt gravfelt, tar en rast ved en hvilebenk, leser på tavla om seterdrift i Verrafjellet før vi går til Brunsberga. Der det er fint med en dukkert i Beitstadfjorden mens de medbrakte grillkullene blir varme eller kaffen koker oppe i gapahuken. No går stien opp gjennom skogen til den møter Letnesvegen og følger den tilbake til kaiområdet.

Lengde: Ca. 3 km. hver vei
Rundløype: Ja
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Ja
Vanskelighetsgrad: Medium

Kjerknesvågen kultursti

Denne stien er den mest komplekse i Inderøy med sine 4 forskjellige startpunkt/endepunkt og mange avstikkere og variasjoner.

Du kan starte turen ved Skjemstadaunet, Fossemsveet, Fossen og Lille By. Hvem du starter på handlet litt om hvor langt du vil gå, og hvor du vil gå. Skal du f.eks. på Inngjardshållån så er det kortest å starte på Lilleby eller Fossemsveet. Det er mange muligheter så her kan man virkelig utforske litt.

Skjemstadvatnet til Lilleby

Ved Skjemstad vatnet er det en gapahuk, bord, benker og grillplass. Dette er en idyllisk plass med vannliljer og ørretvak. På turen videre går vi forbi gamle gravhauger, nedlagte husmannsplasser, svovelkisbrudd, en kjempestor einer og ei staurgran. Det er en sidesti til en trimkasse på Inngjardshållån, til Fossemsveet som er den siste husmannsplassen i Inderøy, til speiderhytta og en kan også gå opp Steinveien til en kjempefin utsiktsplass med en flott gapahuk, eller der også til trimkassen på Inngjardshållån. Det er parkeringsplasser/utgangsteder fra Lilleby, Fossen, Fossemsveet og Skjemstadaunet.

Lengde: Turen har mange avstikkere og startpunkt så lengden vil variere.
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Ja
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Medium – Vanskelig

TURFORSLAG SANDVOLLAN (Kommer fortløpende)

TURFORSLAG RØRA (Kommer fortløpende)

TURFORSLAG MOSVIK

Vimpelvegen

Velkommen til Vimpelvegen! Denne turen er av den kortere varianten og strekker seg bare 500 meter en vei. Turen starter ved Mosvang hvor det er gode parkeringsmuligheter. Deretter tar vi turen fatt langs vegen hvor du etterhvert kan skimte et stort skilt som henger over vegen, med teksten «Vimpelvegen». Nå får vi endelig mykere dekke under skoene i det vi begynner turen langs Mossa. Mossa er elva som renner ned til høyre. Turen strekker seg over en bro før vi kommer til en stor seilbåt. Riktignok mangler den e kjøl, men bortsett fra det så er det en helt kapabel landbåt. Når seilbåtn er ferdig utforsket trekker vi opp den siste bakken til Mosvik museum hvor turen stopper. Her er det rasteplasser og fotballbanen er bare et steinkast unna. God tur!

Turdetaljer

Lengde: Ca. 0.5 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Nei
Barnevogn: Ja
Vanskelighetsgrad: Enkel

Øksnåsen

Turen starter ved Mosvang før ferden tar deg over fylkesvegen og opp mot Øksnåsen. Turen er en rundtur så i fra Berg gård kan man selv velge hvilken retning man tar. God tur!

Turdetaljer

Lengde: Ca. 3.6 km.
Rundløype: Ja
Rasteplasser: Nei
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Medium

Korpåsen

Her igjen så starter vi turen ved Mosvang før vi starter på stigningen opp til Korpåsen. Turen er preget av en jevn oppoverbakke før det blir litt brattere mot slutten. Når man endelig kommer seg til toppen blir man belønnet med en fantastisk utsikt utover Trondheimsfjorden. God tur!

Turdetaljer

Lengde: Ca. 2.7 km. hver vei
Rundløype: Nei
Rasteplasser: Nei
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Hamnaseter

Denne turen strekker seg forbi Langsaunet over Saltvikberget før vi kommer til Hamnasetran.

Turdetaljer

Lengde: Ca. 4.8 km.
Rundløype: Ja
Rasteplasser: Nei
Barnevogn: Nei
Vanskelighetsgrad: Vanskelig